Surowa mięsna sałatka – wariacja nr.2 tym razem z koniną

Dziś dalszy ciąg mięsno-owocowej surówki 🙂

20150116_173208

Szybko, smacznie i celowo ubogo w składniki.

Jestem zdania, że im mniej skomplikowane składnikowo danie,
tym lepiej – szybciej i efektywniej – się trawi.

Dziś dla odmiany (przepis na podobną sałatkę w tym wpisie) – inne mięso oraz inne tłuszcze (masło i słonina) oraz zioła.

SKŁADNIKI (na 1 porcję):

20150116_172359

– dojrzałe awokado

– 1 pomidor albo kilka małych pomidorków

łyżka słoniny (surowej) ja użyłam wieprzowej, niestety nie było końskiego łoju – a byłby idealny

– około 200 gr surowej koniny

sok z połowy limonki

1 żółtko

1 łyżka masła

pieprz, chilli w proszku i szczypta ziół: oregano, bazylia, majeranek, rozmaryn, cząber, tymianek, szałwia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

– Mięso i słoninkę pokroić w kostkę, podobnie przygotować pomidorka(i). Posypać chilli i wymieszać.

Przygotować SOS: awokado, żółtko, masło i zioła zblendować na gładką masę. gdyby było za gęste – dodać odrobinę wody.

Sałatkę mięsną podawać z przygotowanym sosem 🙂

20150116_173130

Gotowe, smaczne i zdrowe :))

Uwaga: celowo nie używam soli. O wiele lepiej smakuje niż gdyby jej dodać.

Zawarte na stronie treści to efekt moich doświadczeń, zdobytej wiedzy oraz własne refleksje na dany temat. Cenie sobie naturalne rozwiązania i je promuję. Ale decyzje w kwestii swojego zdrowia każdy podejmuje na własną odpowiedzialność. Dziękuję, ze tu zaglądasz 🙂 Pozdrawiam naturalnie. Asia

FacebookTwitterGoogle+Podziel się