Jarzębina – po co, na co i dlaczego warto ją zbierać i przetwarzać

Dzisiejszym postem rozpoczynam nowy cykl postów, w których krótko, zwięźle i na temat :), przedstawiać Wam będę rośliny zielarskie z naszego otoczenia – czyli takie, które możecie łatwo zebrać – bo rosną zwykle w pobliżu, takie które możecie łatwo kupić … Continue reading 

3 skuteczne ekstra peelingi, które zrobisz w domu

Peeligowanie nie należy do mojej jakiejś codziennej rutyny, ale są momenty w roku, kiedy potrzebuję trochę swoją skórę „potrzeć” 🙂 Pomóc jej usunąć martwy naskórek, odświeżyć, trochę wygładzić, stymulować do regeneracji, rozjaśnić, pomóc oczyścić. Po to warto czasem robić peelingi. … Continue reading 

Dyniowy Placek Piernikowy „na oko” z jajem i mąką owsianą

Naszło mnie ostatnio na placek o smaku piernikowym – z rozgrzewającym imbirem, cynamonem, kardamonem i słodką dynią 🙂 Jesień już się rozgościła na dobre 🙂 Robiłam już kiedyś wielokrotnie tzw. dyniowe/batatowe/marchewkowe pierniki. Tutaj link do poprzednich wpisów: wersja bez jaj, mąk … Continue reading 

Ocet Jabłkowy z Winogronami – nowy ocet oraz przepisy na 100% Naturalny Probiotyczny Szampon i Żel do włosów

Dziś chcieliśmy Wam przedstawić nowy octowy pomysł Jakuba. Ocet jabłkowy z dodatkiem dzikich winogron To połączenie dwóch rodzajów owoców, które świetnie sprawują się w octach. Naturalna klasyka i powiew dzikości. Zarówno jabłka, jak i winogrona, które wylądowały w tym occie … Continue reading 

Paleo Baton Czekoladowy z owocami – prawie surowy :) z Macą i Żeń-szeniem!

Ostatnio naszło mnie na surowe słodkości. Surowa szarlotka już była (a tutaj wpis poczyniony dawno temu na trochę inną jej wersję), w planie surowy sernik (kiedyś była już surowa pascha), tylko o ser surowy jeszcze trudno, lody już niebawem pewnie … Continue reading