Paleo Baton Czekoladowy z owocami – prawie surowy :) z Macą i Żeń-szeniem!

Ostatnio naszło mnie na surowe słodkości. Surowa szarlotka już była (a tutaj wpis poczyniony dawno temu na trochę inną jej wersję), w planie surowy sernik (kiedyś była już surowa pascha), tylko o ser surowy jeszcze trudno, lody już niebawem pewnie … Continue reading 

Surowa Szarlotka na orzechowym spodzie. Zachcianka wczesnowiosenna :)

Dziś szybki przepis na smaczną i surową szarlotkę. Można ją zrobić na 100% surową (czyli mówiąc w skrócie z samych nieprzetworzonych temperaturowo składników), ale ja użyłam masła z mleka pasteryzowanego, więc moja nie jest maksymalnie surowa 😉 Ostatnio często piekłam … Continue reading 

Czarny wtorek – czyli antocyjanowe dzikie szaleństwo późnego lata

W tym roku wszystkie owoce dojrzewają wcześniej. Mieliśmy sporo truskawek, poziomek, trochę porzeczek. Mocno też obrodziła brzoskwinia, z owoców której zrobiłam pyszne musy bez cukru. Świetne z kruchym ciastem, jako alternatywa dla szarlotki. Jeszcze teraz dojrzewają pomidorki koktajlowe (a kwiatki … Continue reading 

Co można zrobić z Octem jabłkowym organicznym

W zasadzie z octem (i z octu) można zrobić mnóstwo rzeczy – a że u nas w domu octów dostatek, to postanowiłam podzielić się z Wami kilkoma pomysłami na wykorzystanie octu. W tym roku dość późno, ale jeszcze mi się … Continue reading