-
ZIMNE NÓŻKI zimą i wczesną wiosną to mocne kości na lato i jesień ;)
Zimne nóżki, salceson, galareta… Nie wiem jak Wy, ale ja lubie takie specjały. Salceson u mnie w domu jadało się często. I choć miałam kilkuletnią wege przerwę na tego typu żywność, to teraz…
-
SOK z MARCHWI i KISZONEJ KAPUSTY – napój probiotyczny i sposób na detox
Dziś – w ramach mojej surowej scieżki 😉 prezentuję Wam SOK z warzyw. Taki sok to świetna multiwitamina i skarbnica wielu minerałów. A przez duży udział kapusty kiszonej, staje się pysznym orzeźwiającym napojem probiotycznym,…
-
Surowy podsuszany BOCZEK DOJRZEWAJĄCY – Zrób to Sam – DIY :)
Do wykonania tej raw paleo strawy – SUROWEGO PODSUSZANEGO DOJRZEWAJĄCEGO BOCZKU potrzebujesz: – boczek surowy (ja użyłam boczek z dzika, ale może być wieprzowy;)) – sól nierafinowana morska lub himalajska – suszone zioła ulubione (ja użyłam mieszanki:…
-
Kiszonki c.d. Dziś zakwas buraczany – jak go szybko i łatwo przygotować. Przepis bez soli :)
Szybki przepis na zakwas buraczany, który robię dość często. Nie tylko od święta. Podobnie jak kiszona kapusta, taki zakwas z buraków ma w sobie wiele dobra 🙂 i mnóstwo probiotycznych bakterii. Feria witamin,…
-
Domowa kapusta kiszona. Zapas witamin i probiotyk na zimę. Fotostory :)
Dziś był bardzo ważny dzień 🙂 Wczoraj na bazarze zakupiliśmy dwa wielkie 10 kg worki poszatkowanej kapusty białej. W tym roku postanowiliśmy pójść lekko na skróty, i zaoszczędzić czas na szatkowanie, choć w…