Przepisy kulinarne

  • Piernik Dojrzewajacy Staropolski – ciąg dalszy

    Po wielu tygodniach dojrzewania, przyszedł w końcu czas na upieczenie Staropolskiego Piernika, który dojrzewał „grzecznie” w misce. Dla tych, którzy nie czytali postu z przepisem – zapraszam najpierw tutaj. Zanim przystąpi się do…

  • Pełne flawonoidów i smaku czarne owoce późnego lata

    W tym roku wszystkie owoce dojrzewają wcześniej Mieliśmy sporo truskawek, poziomek, trochę porzeczek. Mocno też obrodziła brzoskwinia, z owoców której zrobiłam pyszne musy bez cukru. Świetne z kruchym ciastem, jako alternatywa dla szarlotki.…

  • Chleb gryczany kwaśny bezglutenowy

    W Internecie jest mnóstwo inspirujących przepisów na gryczany chleb. Wśród nich jest jedna z ciekawych receptur, w które wykorzystuje się do zrobienia chleba po prostu niepalone ziarno (kaszę), a nie mąkę. Już kilka…

  • LODY MIĘTOWE na szybko

    Ostatnio bywało dość gorąco (w końcu!) i przyjemnie było ochłodzić się lodami 🙂 Jako że lubię prostotę i nie chce mi się babrać w jakieś mrożenie połączone z kilkakrotnym mieszaniem masy… często robię…

  • Gościnnie w Barbell Kitchen :)

    Zapraszam do wysłuchania podcasta – rozmowy, którą Dawid z Barbell Kitchen przeprowadził ze mną niedawno. http://www.barbellkitchen.pl/post/139854152438/podcast-27-asia-bednarz-i-naturalne-kosmetyki Jest mi niezmiernie miło, ze znalazłam się w tak zacnym gronie osób, z którymi Dawid przeprowadza wywiady…